Do góry

Dania główne Przepis na:

miodowe kotlety

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 09.05.2008

Odsłon: 1917

połączenie karkówki i miodu

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety umyj, osusz, rozbij pięścią (nie tłuczkiem, bo będą za suche). Czosnek obierz, wyciśnij przez praskę. Z miodu, sosu sojowego, czosnku, soku z cytryny i przypraw zrób marynatę, grubo posmaruj nią kotlety. Trzymaj mięso w marynacie kilka godzin, (najlepiej przez całą noc). Smaż na średnio gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń