Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego dla odmiany i maly eksperyment ktory wyszedl pysznie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Piersi z kurczaka delikatnie smarujemy musztarda i układamy do woreczka od przyprawy do skrzydełek na przemian z cebula pokrojona w piórka.
Następnie dodajemy miodowa przyprawę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na ok 30 minut.
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mocno osolonej wodzie aż będą na pol miękkie.
Odcedzamy ziemniaki i gnieciemy na większe kawałki.
Przesypujemy do naczynia żaroodpornego posypujemy pietruszka, koperkiem, kawałkami masła. Jak ktoś lubi może dodać wcześniej podsmażonej cebulki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.