Do góry

Dania główne Przepis na:

Miodowe skrzydełka

Dania główne

Autor: zanet184

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 2789

Najlepsze na przyjęcie bądź zwykły rodzinny obiad

Składniki

  • Duże pałki ze skrzydełek kurczaka, 12 szt
  • Dobry olej roślinny, 1 łyżka
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • płynny miód, 1/2 filiżanki
  • sok z cytryny, 1/2 filiżanki
  • ząbki czosnku, 5-6 szt
  • sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć, włożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia, posypać solą i wstawić do rozgrzanego do 150'' piekarnika na 30 min. Sos: Obrać i rozgnieść 5-6 ząbków czosnku, wrzucić do miseczki, dodając kolejno miód, sok z cytryny, dokładnie wymieszać, na końcu wlać 3 łyżki oliwy. Po 30 min pałki wyjąć z piekarnika i każde skrzydełko zanużyć w sosie. Ponownie wsadzić do piekarnika, zalać resztą sosu i piec ok 20-30 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń