Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze na przyjęcie bądź zwykły rodzinny obiad
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6843
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6843
Składniki
Skrzydełka umyć, włożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia, posypać solą i wstawić do rozgrzanego do 150'' piekarnika na 30 min. Sos: Obrać i rozgnieść 5-6 ząbków czosnku, wrzucić do miseczki, dodając kolejno miód, sok z cytryny, dokładnie wymieszać, na końcu wlać 3 łyżki oliwy. Po 30 min pałki wyjąć z piekarnika i każde skrzydełko zanużyć w sosie. Ponownie wsadzić do piekarnika, zalać resztą sosu i piec ok 20-30 min