Do góry

Desery Przepis na:

Miodowiec

Desery

Autor: Madzia_87

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 14

Dodano: 26.03.2011

Odsłon: 7797

Pyszne:) Ciasto najlepsze jest drugiego lub trzeciego dnia. Wtedy robi się miękkie.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: margarynę rozpuścić z miodem, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczony tłuszcz, mąkę, sodę oraz śmietanę. Ciasto dokładnie wyrobić. Podzielić na 3 części, rozwałkować. Każdy placek piec ok. 15 minut w temperaturze ok. 180 stopni.

  2. Masa: Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po łyżce ugotowanej kaszy i śmietanę. Zmiksować. Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub posmarować odrobiną kremu i posypać orzechami.

  3. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra6 26 marca 2011 Za mojego dziećiństwa,to ciasto przepyszne nazywało się Jojo:):):)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń