Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Do miski wbić jajka i cukier. Miksować do momentu, aż cukier się rozpuści.
Stopniowo dodawać połowę mąki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia), cały czas miksując.
Do masy wlać olej i mleko. Wymiksować. Następnie ponownie wsypywać stopniowo pozostałą połowę mąki. Wlać olejek waniliowy.
Odłożyć 1/4 ciasta do osobnej miski. Do pozostałej masy wsypać kakao i zmiksować.
Jasne ciasto wlać w miejsce "misiowych łapek", a czarne wlać w "tułów misia".
Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.