Do góry

Dania główne Przepis na:

mistrzostwo na dzikim ryżu :)

Dania główne

Autor: Snowflake

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 58

Dodano: 11.09.2008

Odsłon: 2363

Mały freestyle i przypadkiem wyszło cudo :) Nie dość że w pięknych kolorach to jeszcze smaczne i zdrowe :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. torebkę dzikiego ryżu gotowałam pol godziny z łyżeczką soli morskiej. W międzyczasie marchewki i seler pokrojony w paski przez 5 minut poddusiłam na małej ilości wody w zamkniętym rondelku. Dodałam kawałek masła, pokrojonego w poltalarki pora i cebulę, zalalam sokiem z polowki cytryny i przerzucilam na patelnię. Podsmażałam do końca gotowania ryżu, doprawione solą, pieprzem, suszoną pietruszką i czosnkiem. Ryż odcedziłam i przykryłam na talerzach gotowymi warzywami. Pychota :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń