Do góry

Desery Przepis na:

Mleczna kanapka

Desery

Autor: aga94

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 25.12.2016

Odsłon: 233

Biszkopt przełożony twarogiem sernikowym

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 1/4 szklanki cukru
  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 3-4 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Po tym czasie wyciągamy i upuszczamy z wysokości ok. 50 cm np. na dywanik. Następnie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Jak już przekroimy to dolny blat wkładamy do blaszki co piekliśmy biszkopt, następnie dajemy twaróg i na końcu dajemy drugi blat. I gotowe. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń