Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z żeberkami

Dania główne

Autor: wikol

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 17

Dodano: 30.10.2008

Odsłon: 7754

mMmMmMmM...

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka mujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim żeberka. Cebulę obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do żeberek, dodajemy do smaku przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 30 - 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

  2. W czasie, gdy żeberka się duszą, grybo szatkujemy główkę kapusty. Dodajemy ją do mięsa, mieszamy i dusimy jeszcze 30 - 40 minut (aż mięso i kapusta będą miękkie). Doprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z kilkoma łyżkami zimnej wody, ewentualnie przyprawiamy tak jak lubimy. Kapustę podajemy z ziemniakami (najlepiej młodymi) lub pieczywem. Możemy posypać posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń