Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście pierwsze miejsce pośród makaronowych posiłków należy do spaghetti. Ta wersja z mocno pomidorowym sosem i czarnym pieprzem z odrobiną bazylii odpowiada im najbardziej. Spaghetti posypane startą mozzarellą, ciągnącą się przy każdym kęsie to coś za czym tęsknie najbardziej. Spaghetti bez mięsa to również fajna propozycja obiadowa dla wegetarian. Jest to sycący posiłek, dający dużo energii a w dodatku na jego przygotowanie jest bardzo krótkie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6622
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6622
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 847
Składniki
Jak ugotować spaghetti Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy. Kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Gotujemy do miękkości. W miedzy czasie ścieramy ser na tarce na średnich oczkach. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją, odcedzamy i przykrywamy pokrywką żeby nie wystygł. Czosnek drobniutko kroimy lub rozgniatamy w moździerzu. Do rozgotowanych pomidorków dajemy czosnek, papryki pieprz, koncentrat i wodę. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i liśćmi bazylii. Jeżeli sos wyda się za rzadki można go zagęścić łyżką mąki pszennej. Spaghetti podjemy obficie posypane serem. Smacznego!