Do góry

Dodatki Przepis na:

Mocno ziołowe masełko czosnkowe

Dodatki

Autor: Futka

Przepisów i artykułów: 802 Ocena: 17831

Dodano: 13.04.2016

Odsłon: 5030

Najlepsze jest czosnkowe masełko domowe, intensywnie pachnące świeżym czosnkiem i ulubionymi ziołami. Dzisiaj postanwiłam dodać je do śniadaniowej bagietki, której nadało mnóstwo smaku i aromatu oraz dostarczyło porcji naturalnego antybiotyku jakim jest czosnek. Przydał się bardzo, bo trochę nas dopadło przeziębienie...

Składniki

  • 100 g miękkiego masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/3 łyżeczki mielonej kurkumy
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Miękkie masło ucieramy z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Następnie dodajemy zioła prowansalskie, kurkumę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i przekladamy do lodówki dla odpowiedniego stężenia oraz przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń