Do góry

Desery Przepis na:

Moczka II

Desery

Autor: 19ANIA76

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 791

Dodano: 14.08.2008

Odsłon: 1999

Moczka ma wygląd rzadkiej marmolady śliwkowej, z widocznymi kawałkami orzechów, migdałów, ugotowanych owoców suszonych oraz innych bakalii. Potrawa jest gęsta, zawierająca kawałki orzechów, migdałów, ugotowanych owoców oraz bakalii. Ma smak czekoladowego piernika, lekko słodki. Wyczuwalny specyficzny smak orzechów, suszonych śliwek i agrestu. Zapach piernika i czekolady.

Składniki

  • brzoskwinie kandyzowane, 1/2 kg
  • śliwki wędzone, 20 dkg
  • śliwki suszone, 10 dkg
  • jabłka suszone, 10 dkg
  • rodzynki, 30 dkg
  • orzechy włoskie, 20 dkg
  • czekolada gorzka, 100 gram
  • piwo ciemne, 0,5 litra
  • piernik, 25 dkg
  • figi, 1 opakowanie
  • 3 słoiki kompotu winogrona,agrest,wiśnie lub inne, 3 słoiki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piernik pokroić i zalać piwem .Piernik trzeba zmiksować ażeby nie było gródek .Wszystkie kompoty z owocami i wszystkimi dodatkami zagotowujemy na krótko - dopełniamy wodą i do smaku cukru.Dodajemy piernik oraz robimy zasmażkę na kostce masła z trzema łyżkami mąki+ łyżka kakao .Dodajemy różne owoce kandyzowane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń