Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z bograczem nie ma nic wspólnego ale jakoś tak sobie ten gulasik nazwalismy z mężem
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 84
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 84
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
W zależności od naszych smaków możemy oczywiście dać więcej lub mniej jakiegoś produktu. Mięso i kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Zalać wodą w dusić.
Ziemniaczki pokrojone w kostę gotuję osobno - wtedy cały gulasz nie przechodzi smakiem ziemniaka. Ale można i gotować wszystko razem!
Gdy mięsko jest miękkie dodać groszek, ziemniaki jeśli były gotowane osobno i ogórek konserwowy. Gulasz mozna zagęścić wg. upodobań. Doprawić solą, pieprzem, papryką lub innymi przyprawami. Ja robię wersję na ostro :) polecam papryczki jalapeno.