Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest słodkie i bardzo też dziwno bo sama wymyśliłam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
wygnieć mąkę,cukier/miód i masło na kształt rolady nie za gruby
przekrój na pół i wygnieć jeszcze raz na kształt rolady
objeż jabłka i pokrój w kosteczkę.
jedną połowę ciasta wzdłóż posmaruj czekoladą i posyp jabłkami i rodzynkami
2 połową ciasta przykryj tą 1 i poprzyklejaj do siebie tak aby powstał 1 duża rolada
wstaw do piekarnika na 15-20 min...Jest pyszne może się zrobić szersze po wyjęciu z piekarnika. na koniec na wierzch posyp troche cukru pudru aby było ładniej