Do góry

Dania główne Przepis na:

mój sos do gołąbków i nie tylko

Dania główne

Autor: Gutka

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 63

Dodano: 22.10.2009

Odsłon: 2816

pychotka...

Składniki

  • duża cebula
  • śmietana
  • przecier pomidorowy a najlepiej sparzone obrane i pokrojone pomidorki
  • mąka
  • kostka rosołowa,pieprz ziołowy,pieprz czarny
  • masełko
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na masełku zeszklić cebulke (nie może sie zrumienić) podlać wodą wrzucić kostke rosołową i dusić aż cebulka bedzie miękka,jesli dajemy pomidorki to dusimy razem już bez wody

  2. mąke rozmieszać z odrobiną wody (przecierem )-dodać,na koniec zaciągnąć śmietanką,doprawić pieprzem-mozna wszystko zmiksować bedzie miało aksamitną konsystencję

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń