Do góry

Dania główne Przepis na:

Mój SOS do Spaghetti

Dania główne

Autor: minikanika

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 32

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 2265

Jest to makaron jest on pyszny ale bardzo kaloryczny

Składniki

  • mięso mielone, 250g
  • cebula, 1
  • pieczarki, 75g
  • Olej słonecznikowy, 2 łyżki
  • pomidory (mogą być z puszki), 450g
  • kostka mięsna, 1
  • mąka, 25g
  • woda, 100ml
  • zielona papryka, pół
  • sól/pieprz
  • mix ziół
  • ser, 25g
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój cebule,paprykę,pomidory,pieczarki.Do garnka wlej olej pokrojone warzywa dodaj do garnka

  2. Posmaż

  3. dodaj mięso i mieszaj

  4. dodaj kostkę i wodę

  5. mieszająx doda mąkę

  6. dopraw solą pieprzem i ziołami

  7. Gotój..

  8. Na sam koniec ugotuj makaron najlepiej spaghetti

  9. posyp serem na wierzch

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Katarinka 05 listopada 2009 No i nazwa zmieniona ;) bardzo lubie takie sosy z dostakiem pieczarke i np marchewki :) Ja dodaje rowniez korzen pietruszki- ale sam srodek- bo jest słodki, i por - a od czasu do czasu robie tez ten soso- z brokułami- polecam naprawde pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 października 2009 Spokojnie, po co ten raban i krzyki? Nie napisałam, że to jest niedobre, bo pewnie jest smaczne, tylko że przepis na spaghetti bolognese jest zupełnie inny. Nie ja go wymyśliłam, tylko Włosi. Twój przepis jest inny, więc mogłaś napisać np. "Mój przepis na spaghetti" albo "Spaghetti po mojemu" - jaki problem? Wiem, że mąka służy do zagęszczenia, ale jeśli przepis jest dobry, to nie trzeba nic zagęszczać, zwłaszcza że to tylko zbędne kalorie. Możesz podać przepis na kremówkę z dżemem zamiast kremu i napisać, że to jest kremówka i krzyczeć na innych, że to jest właśnie to, ale nadal nie będzie to kremówka. Mam nadzieję, że zrozumiałaś aluzję. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

minikanika 29 października 2009 Jak byś chciała wiedzieć to mąka jest do zgęszczenia jeśli jest za radki sos mielone mięso jest podne a jeśli nie lubisz pieczarek to po prostu nie dodawaj kostka niestett jest potrzebna ponieważ sos nie będzie miał smaku marchew nie jest potrzebna. No a tak po za tym to jest mój przepis i w nim są dokładne składniki jak ty wolisz swój to se go dodaj!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 października 2009 To nie jest sos Bolognese. Bolognese robi się z dodatkiem mielonego mięsa, bez pieczarek, bez żadnej mąki i sztucznych kostek. W oryginalnym przepisie prócz pomidorów dodaje się trochę marchwi i selera. I nie smaży na oleju, lecz oliwie. Twój makaron pewnie jest dobry, ale zmień nazwę, bo nie ma nic wspólnego z oryginalnym Bolognese.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń