Do góry

Desery Przepis na:

Moja Szarlotka

Desery

Autor: ddoommii

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 6

Dodano: 22.02.2009

Odsłon: 2784

Szybkie wykonanie, no i pyszne.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do lodówki na około 60 minut.

  2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i zmielonymi goździkami. Jeżeli jabłka są kwaśne posłodzić do smaku.

  3. Następnie połową ciasta wylepić blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć jabłka. Pozostałe ciasto dobrze schłodzone zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. Gotowe ciasto można posypać cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń