Do góry

Zupy Przepis na:

Moja zupa cytrynowa

Zupy

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5395

Dodano: 06.11.2009

Odsłon: 9341

Warto spróbować

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlac półtora litra wody,zagotować,włozyc pierś kurczaka,kostki bulionowe,wsypac ryż,dodac drobno pokrojoną marchew

  2. cytryne umyć i brac ja ze skórki, częśc skórki (bez białej części)włozyc do garnka i razem gotować ( po ugotowaniu wyjąć)

  3. kiedy mięso bedzie miekkie wyjąć pokroić w paski i włozyc do zupy

  4. pozostałą skórkę cytrynowa drobno posiekac i dodac do zupy

  5. z całej cytryny wycisnąć sok i wlac do garnka,jesli ktos lubi bardziej kwasne zupy dodac można sok jeszcze z połowy cytryny

  6. na koniec dodac smietanę i posiekaną natkę pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Eleuth 13 lutego 2010 Ugotowałam i... rezultat przeszedł nasze oczekiwania. Pyszna.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabi1605 06 stycznia 2010 Jutro ugotuję na obiad! Aż ślinka cieknie :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 08 listopada 2009 Mnie się nigdy nie zwarzyło ,mozna na talerz włozyc śmietane i rozmieszać z niewielka ilością gorącej zupy ,a potem wlać do garnka.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 08 listopada 2009 Czy jak się doda śmietany, to się nie zwarzy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miciunia 06 listopada 2009 Nigdy nie jadlam, ale slyszalam, ze dobra. Do ulubionych :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń