Do góry

Zupy Przepis na:

moja zupa krem z dyni

Zupy

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 09.11.2009

Odsłon: 2128

po prostu lubie kremowe zupy

Składniki

  • dynia obrana, do 1,5kg
  • cebule duże, 2szt
  • czosnek, 3-4ząbki
  • imbir, 4cm
  • ostre papryczki mini, 2-3szt
  • serek topiony nat, 1szt
  • śmietana 22%, 1 poj
  • bulion(mięsny lub warzywny)
  • pieprz
  • grzanki czosnkowe, 2szt/osobę
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i poddusić z papryczkami.W bulionie ugotować do miekkości dynie z przetartym imbirem.Do dyni przełożyć podduszoną cebulę chwilę razem podgotować i zmiksować na krem.Na patelni po cebuli pozpuścić serek ze śmietaną. Dodać do zupy.Podawać z grzankami.

  2. Dla nadania orientalnego smaku dodaje startą skurkę i sok z limonki oraz łyżkę pasty z kolendry.

  3. Bułkę pokroić na kromki,na patelni podgrzać oliwę i podsmarzyć kroki na złoty kolor .Po zdjęciu z patelni natrzeć czosnkiem.Można też położyć starty sez żółty i zostawić na chwilę na patelni aż ser się rozpuści.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń