Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przegryzka do kawy i herbaty:)))
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Mąkę ugniatamy (ja na początku siekam nożem)jak na kruche ciasto z kostkami margaryny, żółtkami i śmietaną. Po zagnieceniu dzielę na 3 części.
Wkładam na ok 2 godz. do zamrażalnika.
Wyjmuję jedną porcję ciasta, (bo w tym czasie inne nie rozmrażaja się) i rozwałkowuję na cienki (ok. 0,5 cm) placek. Wycinam kieliszkiem kółeczka, każde z nich smaruję białkiem za pomocą pędzelka i maczam w cukrze. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie posmarowanym tłuszczem . Wkładamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika i pieczemy, aż ciastka zarumienią się od spodu i wierzchu.
Smacznego:)