Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i smaczne danie. Lubię dania które n adrugi dzień smakują jeszcze lepiej niż w pierwszy:)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 30
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 195
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 379
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 30
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 195
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 379
Składniki
Makaron ugotować osobno i odcedzić. Kapustę pokroić cienko wrzucić do garnka zalać wodą posolić dodać liść i ziele i gotować pod przykryciem.
Mięso pokroić na małe kawałki podsmażyć na patelni . Jak będzie rumiane dorzucić pokrojoną w kostkę cebulkę i podsmażyć razem i wrzucić do garnka z kapustą. Gotować aż kapusta i mięso będą miękkie.
Następnie odlać wodę z garnka. Odmierzyć z niej niecałe pół litra resztę wylać. W zostawionej wodzie rozrobić sos z torebki. Następnie wlać go do odcedzonej kapusty i mięsa, dodać makaron, trochę popieprzyć i wszystko razem wymieszać. Smacznego:)