Do góry

Napoje Przepis na:

Mojito

Napoje

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 20.03.2009

Odsłon: 13850

Kubańska klasyka

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Limonkę pokrój na cząstki, przełóż do szklaneczki. Wlej 40 ml białego rumu, wsyp 3 łyżki cukru trzcinowego, wymieszaj.

  2. Dopełnij wodą sodową i kruszonym lodem, włóż garść listków świeżej mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnet 07 czerwca 2009 Mięte piprzową dajemy na limone i na cukier bądz syrop cukrowy i miązdzymy modlerem, chodzi o aromat, nie ma sensu "wrzucać" mięty, gdyż nie odda porządanego smaku!:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnet 07 czerwca 2009 mięte daję się na kawalki limony i "uciera", żeby wydobyć aromat mięty, wrzucając ją ot tak jest conajmniej bezsensu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń