Do góry

Dania główne Przepis na:

Moksi Aleisi

Dania główne

Autor: Surinamka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 05.01.2009

Odsłon: 1379

pyszne i unikatowe

Składniki

  • ryz, 0,5kg
  • wedzona ryba, 1 szt
  • piers z kurczaka, 1szt
  • mieso zasolone bez kosci, 0,25 kg
  • cebula, 2szt
  • czosnek, 5 zabkow
  • puszka mleczka kokosowego, 1 szt
  • kostka rosolowa, 2 szt
  • pieprz czarny, na smak
  • sol, na smak
  • olej, na smak
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule pokroic , piers z kurczaka pokroic w kostke, rybe wedzona obrac. Mieso zasolone wrzucic do gotujace wody i gotowac przez 10 min az sol zniknie. Umyc pokroic w kostke. Na patelnie nalc olej dodac cebule, czosnek przez praske, piers z kurczka, odsolone miesko, wszystko razem podsmazyc, dodac kostki rosolowe oraz pieprz i sol na smak. Na koniec wlac mleko kokosowe wszystko razem smazyc ok 5 min. Ryz umyc zalac go zrobionym wywarem. Dodac kawalki wedzonej ryby. Trosze wody jesli mleczka jest zamalo. Gotowac w garnku do ryzu Albo na wolnym ogniu ok 20 min. Mozna podawac moksi alesi z kurczakiem i surowkami

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Moksi Aleisi

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń