Do góry

Dania główne Przepis na:

Molowe łazanki

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1410

Dodano: 20.11.2009

Odsłon: 3716

Nasza wersja łazanków. Makaron niełazankowy, ale smakują pysznie. Wersja bez mięsa - lekka i szybka.

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty (np. świderki), 1 op.
  • Kapusta, 1 szt. średnia
  • cebula, 2 szt. duże
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • szczypiorek, 2 łyżki
  • sól, pieprz, maggi, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie - nie rozgotować. W tym samym czasie ugotować makaron i przysmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Te trzy składniki wymieszać w dużym garnku.

  2. Kostkę rosołową rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzątku - dodać do garnka z kapustą, makaronem i cebulą, doprawić pieprzem, dosypać posiekany szczypiorek. Kilka minut podgrzewać, mieszając.

  3. Szybkie i smaczne danie, ale, jak to dania z gotowanej kapusty, najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń