Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna konfitura do naleśników dla naszych pociech.
Polecam.
Odsłon: 130
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Polecam.
Odsłon: 130
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Włożyć do garnka i zasypać cukrem. Cytrynę sparzyć, zetrzeć a sok dodać do moreli razem ze skórką. Smażyć powoli do rozpuszczenia cukru- następnie odstawić na kilka godzin. Potem zagotować ponownie i smażyć również powoli cały czas mieszając do zgęstnienia konfitury. Dodać miód, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.