Do góry

Przekąski Przepis na:

Morskie danie

Przepis dnia 2007-11-23
Przekąski

Autor: mira

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 831

Dodano: 22.11.2007

Odsłon: 3988

Gdy brakuje mi efektu dekoracji korzystam z metody: prosto, nietypowo ale fascynująco zarazem. Jeśli dodatkowo jest smacznie - efekt murowany!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój rybę na kawałki i włożyć je na ok 30 min do pojemnika z winem i solą. Po wyjęciu z marynaty podsmaż rybę przez kilka minut na oleju, tak aby nie była surowa. Owiń rybę wodorostami, jeśli nie będzie się trzymać użyj do tego kilka kropel wody lub oliwy z oliwek. Na koniec robimy sos mieszając olej sezamowy, sos sojowy i świeżą kolendrę. Takim sosem polewamy rybę. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cher84 15 czerwca wygląda na pyszne :) chyba spróbuję ;)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń