Do góry

Desery Przepis na:

MROŻONY KREM CZEKOLADOWY

Desery

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 28.10.2009

Odsłon: 477

DOBRY POMYSŁ NA DESER:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuszczamy cukier w wodzie i podgrzewamy, aż uzyskamy gęsty syrop.

  2. Białka ubijamy na sztywną pianę, do której powoli wlewamy gęsty, gorący syrop, jednocześnie cały czas ubijając przygotowaną masę.

  3. Następnie ubijamy śmietanę i łączymy ją z kremem z białek.

  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, możemy pomieszać ją z posiekanymi na drobno orzechami i dodajemy do masy na krem.

  5. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do formy, którą dodatkowo możemy posypać 2 łyżkami mielonych orzechów.

  6. Wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.

  7. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń