Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze muffinki ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 240
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 240
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Do miski przesitkuj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao i cukier puder i cukier waniliowy. Gorzką czekoladę zetrzyj i dodaj do suchych składników.
Do drugiej miski wlej mleko, dodaj olej, łyżkę masła i aromat. Zmiksuj wszystkie składniki.
Do płynnych składników wsypuj stopniowo i powoli suche i dokładnie mieszaj.
Ciastem napełniaj foremki muffinkowe (mniej więcej do 2/3 wysokości), a następnie w każdym zanurz pół kostki czekolady mlecznej. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 20 min.
Przestygnięte muffinki można polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i dowolnie udekorować.