Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2011
przepyszne połączenie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka,sok, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek, dodać skórkę pomarańczową (otartą i kandyzowaną) i drobno pociętą czekoladę, wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate.
nakładać ciasto do foremek, dobrze jest użyć papilotek. wierzch można posypać skórką kandyzowana . piec 20 min w piekarniku 180 st C