Do góry

Śniadania Przepis na:

Muffinki "drożdżowe"

Śniadania

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 365

Dodano: 08.04.2009

Odsłon: 27592

Proste ciasto- wspaniałe efekty, jak wyglądają tak smakują... SMACZNEGO

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuścić. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy wszystkie składniki łącznie z margaryną i zagniatamy ciasto, jeśli za rzadkie dodajemy mąki, jeśli za gęste-ciepłego mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. Wypełniamy foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w temp 180%-190%. Do środka można dać dżemik albo jak kto woli polać polewą i udekorować. W czasie gdy się pieką, ciasto trzeba odstawić w ciepłe miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 29 kwietnia 2010 zreobilam;) rewelacja;) dodalam po kostce czekolady mlecznej nadziewanej trskawkami.............pyszota poprostu napewno zrobie jeszcze nie raz;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 01 listopada 2009 Czy mówiąc pół kostki drożdży to chodziło Ci 5 dkg?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

skubaniecc 01 października 2009 Bardzo smaczne te Twoje muffinki! :) Dziś zrobiłam z dżemami własnej roboty truskawkowym i śliwkowym z kakaem. Pyyychota! :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 03 maja 2009 Moje ciasto było gęste i ciągnące i tak jak napisałam wcześniej radziłam sobie dwoma łyżkami, daj znać jak wyszło.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 03 maja 2009 CHCIAŁABYM WIEDZIEĆ JAKIEJ KONSYSTENCJI BYŁO TWOJE CIASTO. BO TEGO KTÓRE JA ROBIŁAM NIJAK NIE DAŁO SIĘ ZAGNIEŚĆ. WYRAABIAŁAM JE RĘKĄ. CZY TO MA BYĆ GĘSTOŚĆ CIASTA NA PIEROGI?
ZOBACZYMY CO Z NIEGO WYJDZIE BO NARAZIE "ROŚNIE" W MISCE.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 15 kwietnia 2009 Witam Mazdę i Farfallę, ja mam foremki metalowe i w takich piekę ale podejrzewam że silikonowe też doskonale się sprawdzą-jeśli nie lepiej' a co do czasu pieczenia to hmm... powiem szczerze że nigdy nie przywiązuje do tego specjalnej wagi, zaglądam tylko i jeśli są wyrośnięte i przyrumienione to wyciągam, ale trwa to naprawdę błyskawicznie wg. mnie jakieś od 5-10 min, pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

farfalla 15 kwietnia 2009 Wyglada naprawde fajnie! Napewno sprobuje, tylko ile czasu trzeba piec muffinki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mazda 15 kwietnia 2009 Jakie to maja byc foremki, silikonowe czy metalowe? Z gory dziekuje za odpowiedz!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 13 kwietnia 2009 Tak piekarnik musi byc nagrzany- drożdże to lubią, a nadziewam tak: nakładam trochę ciasta do foremek<> nadzienie<> znowu ciasto<> pomagam sobie dwoma łyżkami, chociaż nadzienie jest w środku to podczas pieczenia wypycha je do góry jak widac na zdjęciu ale i tak są pyszne, polecam i pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń