Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane i pyszne babeczki !
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36013
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 166
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 301
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 353
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36013
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 166
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 301
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 353
Składniki
Wymieszać suche i mokre składniki w osobnych misach.Suche dodać do mokrych. Wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Nałożyć po łyżce ciasta do foremki, na to dżem i znów ciasto. Mi wyszły 24 babeczki. piec w 200 st, przez 17 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając mleko po łyżce i kakao na przemian. Ucierać aż krem będzie gładki. W razie gdy krem jest za rzadki trzeba dodać cukru, a gdy za twardy mleka. Przełożyć krem do szprycy lub rękawa i dekorować babeczki. Posypać posypką lub kolorowym cukrem. Przed dekoracją babeczek całkiem ostudzone wkładam do lodówki na godzinę wtedy mam 100% pewności że krem nie spłynie.