Do góry

Desery Przepis na:

Muffinkowe Motylki

Desery

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 11.12.2008

Odsłon: 7593

Wyglądają uroczo i szybko odlatują z talerza :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki cista, poza czekoladą, umieszczamy w misce i ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do 12 foremek na muffinki i pieczemy przez 15 min w temp. 180 st. Wyciągamy z pieca i odstawiamy babeczki do wystygnięcia. Przygotowujemy masę cytrynową: ucieramy masło, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przesiany cukier puder, następnie skórkę cytrynową, sok z cytryny i dokładnie ucieramy. Kiedy babeczki wystygną, odcinamy ich wypukłe wierzchy i przekrawamy je na pół. Muffinki smarujemy masą cytrynową i na każdej kładziemy 2 kawałki ściętych wierzchów tak, aby ułożyły się w skrzydełka motyla. Posypujemy delikatnie cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eloonia 06 stycznia 2010 Bomba pomysł z tymi motylkami, można jeszcze poszaleć z kolorami masy i kropeczki na skrzydełkach.... ;) Super!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń