Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i pyszne muffinki.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao, czekoladę; a w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki - czyli pozostałe :)
Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Nie powinno być bardzo dokładnie rozmieszane, tylko na tyle, aby składniki się połączyły i ciasto było w miarę jednolite.
Wypełnić formę do muffinek papilotkami, wlać do nich ciasto. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C.
Przepis ten pochodzi z programu Nigelli Lawson.