Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy stałam się posiadaczką trzech pięknych foremek sufletowych, które zdecydowanie nie służą mi do robienia tylko i wyłącznie sufletów. Okazały się rozwiązaniem idealnym w moim domu, bo pozwalają na stworzenie popołudniowego deseru dla każdego członka rodziny, bez strachu o przejedzenie i bez obawy przed dużą ilością niepotrzebnych kalorii. Dziś na ‚tapecie’ muffiny. Mocno kakaowe, z kawałkami czekolady i suszonymi wiśniami. Do foremek mieści się akurat ciasto wyrabiane z połowy normalnej porcji (12stu muffinek). Polecam!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek. W drugiej misce łączymy składniki mokre: masło, jogurt, jajko. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy czekoladę i wiśnie, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 min.