Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny z krówkami

Desery

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 2696

Dodano: 07.09.2011

Odsłon: 33369

Pyszne muffiny z ciągnącymi się krówkami w środku i chrupiącym kokosem na wierzchu. Jak wszystkie muffiny błyskawiczne w przygotowaniu, doskonałe na małą zachciankę :)

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g roztopionego masła
  • 150g krówek
  • ok. 15 łyżeczek kokosu
  • pół łyżeczki cynamonu
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wychodzi około 15 sztuk (małe papilotki). Krówki kroimy w kostkę. Formę do muffin wykładamy papilotkami. W jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz cynamon. Do drugiej miski wlewamy mleko, roztopione masło, wbijamy jajka i mieszamy. Płynne składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy krówki, lekko mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki, na wierzch każdej muffinki wsypujemy łyżeczkę kokosu. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy 20 minut. Po upieczeniu studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ultrapink 29 stycznia 2012 Zrobilam I wyszly swietne! Do ulubionych juz dodaje twoj kolejny przepis!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 28 stycznia 2012 Można dodać mniej jeśli ktoś woli mniej słodkie. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Patrycjusz 28 stycznia 2012 Czy szklanka cukru to nie trochę za dużo?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joasiek 15 stycznia 2012 Przepyszne !!
Raz dodałam więcej krówek niż w przepisie i ... więcej tego błędu nie powtórzyłam ;) Po prostu przepis i proporcje idealne :) Zawsze się udaje i wszystkim smakuje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Muszka73 09 września 2011 No tak, i to na samym początku... :) dzięki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 08 września 2011 W przepisie jest podane żeby je pokroić. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Muszka73 08 września 2011 Domyślam się, że krówki trzeba pokruszyc?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda007 08 września 2011 Wyglądają pysznie, chętnie bym je już schrupała. Przepis koniecznie do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sandra1 07 września 2011 czy można dać zamiast brązowego cukru zwykły biały ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń