Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe danie na niedzielny obiadek i dla gosci
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1707
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 146
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1707
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 146
Składniki
1. mięs umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać bułkę, jajka, przyprawy, wyrobić 2. pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę, cebule podsmażyć, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić na dość ostro, 3. kalafiora ugotować, 4. 2 jajka wbić do miski, dodać majonez, śmietanę, ser, sól i pieprz, dobrze wymieszać, 5. małe miseczki lub filiżanki wypłukać wodą, nałożyć czubatą łyżkę mięsa,wyrównać, w środku zrobić zagłębienie, włożyć różyczkę kalafiora,, na to łyżkę pieczarek, całość zalewamy masa jajeczno-serową, 6. piec w nagrzanym do 200 st piekarniku, ok 20-25 min, podawać na gorąco smacznego