Do góry

Desery Przepis na:

Muffony

Desery

Autor: michasia

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 34

Dodano: 24.08.2009

Odsłon: 9436

Doskonałe na rodzinne przyjęcia, pikniki, imprezy i właściwie wszystkie okazje gdzie są ludzie, którzy lubią pyszne słodkości

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem. Ubić pianę z dwóch białek. Żółtka, mleko, mąkę, sodę i sól dodać do utartego masła, ubijać aż powstanie jednolita masa, dodać białka. Na sam koniec dodać pokrojoną czekoladę.

  2. Piec w foremkach do muffinek ok. 20-25 min w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

michasia 21 kwietnia 2010 Ja i wszyscy inni amatorzy muffonów jakich znam, jemy je obojetnie kiedy...odrazu, a jeslizostana to nastepnego dnia:)
Nie słyszałam, że z racji posiadania sody wypieki powinny leżeć?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 19 kwietnia 2010 mam takie male pytanko;) czy te muffony mozna jesc tego samego dnia po upieczeniu czy lepiej zeby postaly przez noc z racji tego ze zawieraja sode?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń