Do góry

Przekąski Przepis na:

Mufinki kukurydziane

Przekąski

Autor: zielonacytryna

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 666

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 8749

Smaczne i aromatyczne muffiny z mąki kukurydzianej i całego ziarna kukurydzy. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Świetne na śniadanie bądź przekąskę.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużej misce wymieszać razem suche składniki - mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, ser żółty i odsączoną kukurydzę.

  2. Wymieszać składniki mokre: mleko z jajkami i lekko ochłodzonym roztopionym masłem.

  3. Składniki mokre przelać do suchych - mieszać aż do połączenia się składników, ale nie za długo - ciasto powinno być lekko grudkowate.

  4. Wysmarować tłuszczem formę na mufinki, napełniać ciastem do 3/4 objętości. Piec w temperaturze 210 stopni, około 20 minut, aż do momentu gdy patyczek wkłuty do środka mufinki będzie po wyjęciu całkowicie suchy.

  5. Podawać z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń