Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z bakaliami

Desery

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 10.06.2009

Odsłon: 13463

Łatwe, szybkie, zawsze sie udaje. :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka z cukrem i aromatem roztrzepac mikserem. Dolać masło i cały czas miksując dodawać mąkę przesiana z proszkiem i kakao oraz przyprawę korzenną. Na koniec wmieszać bakalie.

  2. Piec ok pół godziny w 180 st. Na wierzch polecam polewę czekoladową dla wzmocnienia efektu. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 12 czerwca 2009 O, jabłka na pewno dodaja fajnej wilgoci... Tez spróbuje nastepnym razem. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kasia1302 12 czerwca 2009 Moja babcia robi takiego murzynka ale do tych wszystkich bakalii dodaje jeszcze jabłka.Ciasto bardzo dobre:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 11 czerwca 2009 Jaki ocet? Jakie pączki? Chyba wkradła się tu jakaś pomyłka...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniska83 10 czerwca 2009 Prościutki przepis:) Zastanawiam się tylko po co ten ocet? czy nie zaburzy on smaku pączków?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń