Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki murzynek z biszkoptami i dżemem
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2909
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 607
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 167
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2909
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 607
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 167
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
W rondelku zagotować margarynę, cukier, kakao i 6 łyżek wody. Ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Do letniej masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu pianę. Prostokątną formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać połowę ciasta. Biszkopty skleić dżemem po dwa i ułożyć na cieście jeden obok drugiego w równych rzędach. Całość zalać drugą połową ciasta i piec 50 min. w 180 st. C. Po przekrojeniu zimnego ciasta (przez środek biszkoptów) pojawią się „kocie oczy.”