Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które każdy jadł i pewnie sam też piekł
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Składniki
Ciasto: Mleko,masło,cukier,kawę rozpuszczalną i kakao zagotować razem.Zostawić do przestygnięcia . Mąkę i sodę zmiksować z zagotowana i przestudzoną masą kakaową.Następnie dodać 3 żółtka,szczyptę soli i powidła, dżem i cukier waniliowy, zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać już przy użyciu łyżki. Piec w tortownicy w 170 st. 40 min.
Polewa czekoladowa: Do garnka włożyć wszystkie składniki oprócz śmietany,podgrzewać na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników,zdjąć z palnika i przestudzić. Do chłodnej już polewy wlać delikatnie śmietanę i przy pomocy trzepaczki delikatnie wymieszać. Gotową polewę czekoladową wylewać na murzynka i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!!!