Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwkowe "żniwa"trwają!Jest ich tyle,że nie wiedziałam co z nimi robić....dobrym pomysłem było dodanie śliwek do murzynka!Uwierzcie...warto było:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier oraz rozpuszczone w wodzie (najlepiej ciepłej) kakao, zagotować.Odstawić do wystygnięcia.... Następnie dodać żółtka, mąkę, proszek i ubitą z białek pianę, wymieszać. Śliwki wypestkować . Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzch po układać śliwki skórką do dołu. Piec 40 minut w 180 stopniach. Polewa: Śmietankę podgrzewamy i dodajemy połamaną na kawałeczki czekoladę,mieszamy aż całość zgęstnieje. Polać ciasto.