Do góry

Przekąski Przepis na:

Mus Bawarski

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 5942

Pomysł na zakąskę.

Składniki

  • 3 dojrzałe awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżeczki chrzanu
  • łyżka oliwy
  • 8 plasterków łososia wędzonego pokrojonego w paski
  • sok z 3 limonek
  • 2 łyżki żelatyny
  • po 2/3 szklanki śmietany 22% i 36%
  • 8 całych plastrów łososia
  • sałata
  • koperek
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyłóż 8 małych kokilek folią przezroczystą tak, aby wystawała poza brzegi naczynia. Następnie włóż całe plastry łososia (również powinny zwisa- poza brzegi kokilek). Awokado zmiksuj z sokiem z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i chrzanem. Wymieszaj z oliwą i pokrojonym łososiem. Żelatynę zalej sokiem z limonki. Odstaw na 10 min. Następnie podgrzewaj mieszając, aż żelatyną się rozpuści. Przestudź. Wymieszaj z masą awokado i połącz ze śmietaną 22%. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką 36%. Masą napełnij kokili. Obwiń wystającymi kawałkami łososia. Przykryj folią. Ochładzaj 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmij z foremek, usuń folię. Ułóż na liściach sałaty, udekoruj koperkiem. Podawaj z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń