Do góry

Desery Przepis na:

mus czekoladowy

Desery

Autor: mddm123d

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 15.05.2009

Odsłon: 581

trochę słodkości dla zmęczonej duszy

Składniki

  • mleczna czekolada, 300g
  • masło, 250g
  • grand marnier lub iny likier pomaraniczowy, 4 łyżki
  • jajka białka oddzielone od żółtek, 8
  • cukier, 125g
  • simietana 36%, 250g
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wrzuci kawałki czekolady z masłem do garnuszka i gotuj na małym ogniu do rozpuszczenia składników odstaw do wystudzenia

  2. ubij żółtka z cukrem przelej do dużej miski dolej do miski rozpuszczonej czekolady w osobnej misce ubij białka na sztywno powoli dodać do wcześniej wykonanej masy przed podaniem wstaw do lodówki na trzy godziny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń