Do góry

Desery Przepis na:

MUS CZEKOLADOWY

Desery

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 20.10.2009

Odsłon: 3768

Pycha... pycha... pychotka... uwielbiam....

Składniki

  • 5 jajek
  • 25 dag serka mascarpone
  • 25 dag czekolady gorzkiej
  • 5 łyżek cukru pudru
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej.

  2. Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy serek, roztopioną czekoladę.

  3. Na końcu pianę z ubitych białek, mieszmy lekko, wstawiamy do lodówki.

  4. Po jakimś czasie nakładamy do pucharków ... mozna udekorowac bitą śmietana... pyszności. Przepis od Włoszki.. zawsze robila podwójna porcję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 26 stycznia 2010 o matko , to musi być boskie , uwielbiam takie puchate desery

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 21 października 2009 Niebo w gębie identyczny przepis mam z Francji robię go od lat,świetnie smakuje nie tylko jako deser ale tez dodatek do ciast,wystarczy położyć kleksa na kawałek zwykłego biszkopta albo zebre...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń