Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy mrożony

Desery

Autor: karinaa

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 68

Dodano: 15.07.2009

Odsłon: 1043

łatwy,smaczny i orzezwiający

Składniki

  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 2 łyzki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • dowolne owoce lub konfitura
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej na wolnym ogniu.

  2. Jajka rozkłócamy, wlewamy do czekolady. mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje(nie wolno zagotować)masę studzimy do temp. pokojowej.

  3. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem , łączymy z masą czekoladowa i przelewamy do pucharków.

  4. Mus wstawiamy na godz. do zamrażalnika. Przed podaniem dekorujemy owocami lub konfiturą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zielonacytryna 15 lipca 2009 Uhmm to na pewno jest przepyszne, ale bomba kaloryczna... chyba na razie sobie odpuszczę... ale spróbuję na pewno :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń