Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy z chilli

Desery

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 30.05.2008

Odsłon: 1485

Niesamowite polaczenie slodyczy i pikanterii...dla mnie bomba!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekolade roztapiamy na parze i odstawiamy do wystygniecia. Chilli i maslo wkladamy do rondelka i podgrzewamy okolo 20 minut, przecedzamy. Chilli maslo dodajemy do czekolady i mieszamy, dodajemy tequille, ponownie mieszamy. Bialka ubijamy, gdy sa juz lekko ubite dodajemy cukier puder i ubijamy dalej. Delikatnie i stponiowo dodajemy bialka do czekolady i delikatnie z wyczuciem mieszamy. Przekladamy mus do kieliszkow do martini i wstawiamy do lodowki na okolo 2 godziny. Ubijamy smietanke, tak aby nabrala objetosci i nakladamy ja na wierzch musu tuz przed podaniem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: tequilla

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń