Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus jabłkowy

Przetwory

Autor: alina

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 247

Dodano: 30.11.2007

Odsłon: 12632

Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do garnka dać łyżkę masła i roztopić. Obrane i pokrojone jabłka włożyć do garnka i dusić aż zmięknął. Aby uniknąć przypalenia można dodać odrobinę wody. Wsypać cukier i wciąż dusić, od czasu do czasu mieszać. Gotować do momentu aż jabłka całkowicie zmiękną. Tak przygotowane jabłka włożyć do słoika, można też jeść na ciepło:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Giga71 08 lipca 2015 prześliczna dekoracja jabłkowa :) podziwiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń