Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus jabłkowy

Przetwory

Autor: alina

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 239

Dodano: 30.11.2007

Odsłon: 9550

Mus jabłkowy to doskonały dodatek do ciast i deserów, dobrze smakuje również sam. Bardzo łatwy w przygotowaniu.

Składniki

  • jabłka, 1kg
  • cukier, 2łyżki
  • masło, 1łyżeczka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Do garnka dać łyżkę masła i roztopić. Obrane i pokrojone jabłka włożyć do garnka i dusić aż zmięknął. Aby uniknąć przypalenia można dodać odrobinę wody. Wsypać cukier i wciąż dusić, od czasu do czasu mieszać. Gotować do momentu aż jabłka całkowicie zmiękną. Tak przygotowane jabłka włożyć do słoika, można też jeść na ciepło:)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń