Do góry

Desery Przepis na:

Mus miętowy z czekoladą

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 6199

Pyszny i lekki mus miętowy w ślicznym, wiosennym kolorze. W sam raz na pochmurne dni:) polecam!

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Deseczkę owinąć folią spożywczą dobrze ją napinając, wylać czekoladę i wstawić do lodówki aby zastygła.

  2. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodać do niej jogurt i rozpuszczoną czekoladę, dokładnie wymieszać.

  3. Dodać likier miętowy, wymieszać. Schłodzoną czekoladę wyjąć z lodówki i wyciąć z niej serca.

  4. Płatki czekoladowe przekładać musem miętowym, dekorować listkami mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anja35 21 kwietnia 2009 chyba rozpuszczoną żelatynę dodać, nie czekoladę, do tej ubitej śmietanki?...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń