Do góry

Desery Przepis na:

MUS TORTOWY Z TRUSKAWEK

Desery

Autor: betaww

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 22

Dodano: 21.06.2009

Odsłon: 1087

Pora na truskawki . Ciasto lekkie , latwe.Uda sięnawet początkującej gospodyni.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody. Ostudzić.

  2. Śmietankę ubiić z cukrem.Wymieszać z żelatyną i ubijać ok.2 min.

  3. Odłożyć 4 łyżki śmietanki, a pozostałą podzielić na 2 porcje.

  4. Na jeden biszkopt wyłożyć połowę śmietanki. Ułożyć truskawki, przykryć pozostałą śmietanką, a następnie drubim biszkoptem,

  5. Wierzch posmarować 4 łyżkami odłożonej śmietanki.

  6. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić i gdy zacznie lekko gęstnieć oblać nią mus. Mus schłodzić Na mus mnżna jeszcze ułożyć truskawki i dopiero zalać galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń